La Fundació Suñol inaugura seu al districte de les Corts. Ho fa a la Galeria B, ubicada al carrer de Mejía Lequerica, 14. Es tracta d’un espai que des dels anys 80 acollia la “Col·lecció Josep Suñol” i que havia servit com a residència de diferents artistes. L’entitat sense ànim de lucre, dedicada a la divulgació i producció d’art contemporani, anteriorment tenia la seu de la fundació al passeig de Gràcia, 98. Amb el trasllat passen del barri de la Dreta de l’Eixample a les Corts.

Jornades de presentació

Amb motiu de la reobertura, el 15 i 16 de novembre la fundació celebrarà unes jornades per presentar el local nou amb propostes diverses com tallers per a la família, performances i concerts, entre d’altres. Comptaran amb projectes específics dels artistes Luis Bisbe, Miralda, Mònica Planes, Esther Rodríguez-Barbero, Anna Irina Russell i Sara Fontán. A més, del 18 al 23 de novembre l’espai i alguns treballs estaran oberts al públic.

Posteriorment, el programa expositiu s’iniciarà el gener del 2020 amb un cicle de tres exposicions, comissariat per Valentín Roma. Aquestes mostres pretenen mostrar quines són les línies argumentals de la “Col·lecció Josep Suñol” i “amb quins horitzons artístics i històrics va ser creada”. Les exposicions també aniran acompanyades de taules rodones, conferències, visites, tallers i altres accions artístiques.

Mor el col·leccionista Josep Suñol

La inauguració ha coincidit amb la mort del seu fundador i president, Josep Ildefons Suñol i Soler, als 92 anys. Suñol va morir dilluns, 11 de novembre, i va ser col·leccionista i mecenes d’art. L’entitat en destaca el paper filantròpic i les contribucions a la millora social i col·lectiva.

En el comunicat, la fundació afirma que volen “retre-li homenatge de la manera que millor honra la seva memòria: continuant amb les activitats previstes amb motiu de la presentació de la seva nova seu a les Corts”.