Museu Hermitage

L’Associació de Veïns (AV) de la Barcelona ha obert una petició a Change.org per recollir signatures perquè el museu Hermitage es construeixi a la nova bocana del port. Amb aquesta iniciativa pretén aconseguir 5.000 firmes. A la petició hi diu que la darrera versió del projecte presentada inclou una proposta millorada del disseny i de l’espai on se situaria l’equipament. “És una aposta de futur perquè la imatge del barri recuperi certa dignitat després que darrerament sols aparegui als mitjans per mostrar accions de decadència i pèrdua d’identitat”, afirmen des de l’AV.

Diuen que arribarà un “turisme de respecte”

Des de l’entitat veuen un “desplaçament del turisme invasor per un altre de respecte i amb ganes de conèixer l’entorn”. A més, consideren que l’arribada dels turistes en aquest espai no afectarà la mobilitat i l’accessibilitat. Alhora, veuen que és una bona opció, perquè s’oferiran llocs de treball de diferents tipologies i hi haurà la “confirmació que les empreses implicades en la instal·lació de l’edifici i rehabilitació de la zona hauran de contractar persones i proveïdors locals”. També diuen que el projecte de l’Hermitage promourà activitats per als alumnes que visitaran el recinte i la promoció dels artistes locals.

L’AV Barceloneta considera que el projecte “treballa a favor dels nostres objectius de transformar i de recuperar el barri per als veïns i conciutadans de la ciutat”. Des de Change.org es demana a l’Ajuntament que “doni suport a la iniciativa”.

L’Ajuntament decidirà en les setmanes vinents

Fa una setmana que l’Ajuntament es va pronunciar sobre aquest projecte. Jordi Martí, regidor de Presidència, va dir al programa ‘bàsics’ de betevé que en les setmanes vinents se sabrà la decisió del consistori, un cop rebin quatre informes encarregats per avaluar l’impacte que tindria aquesta sucursal de l’Hermitage de Sant Petersburg a la Barceloneta.