Amb només vint anys, Yiyo és una de les promeses del flamenc del nostre país. Habitual als tablaos de Barcelona, especialment acompanyat pel seu amic també bailaor Tete. Aquest agost ofereix un nou espectacle, “Yiyo y Compañía” a la sala Tarantos (Jamboree Club) dins del marc del festival Mas i Mas.

El festival ja va apostar per Yiyo en la última edició amb un altre espectacle. Enguany el badaloní ofereix tres espectacles durant tota la setmana. “Yiyo y Compañía” és un exercici que fusiona el flamenc amb la improvització i que sorgeix de la unió del “bailaor” badaloní amb altres artistes amb els quals treballa des de fa anys.

El resultat és un espectacle que varia en cada una de les seves funcions. Yiyo entén que, d’aquesta manera, el públic pot ser partícep del flamenc més autèntic. “To i cadascú sap fer la seva feina, sempre deixem anar el ‘duende’, com diem els flamencs, i vure on ens porta”. El “bailaor” assegura que aquesta manera de fer està portant una “harmonia molt bona, que ens deixa gaudir l’un amb l’altre: a mi amb el guitarrista i el guitarrista amb el “cantaor”…”.

Habitual a la Tarantos

En la seva última participació al Mas i Mas, Yiyo ja va actuar a la sala Tarantos. Un espai a què va tornar l’abril. Tot i que sempre ho fa amb propostes diferents, creu que s’està establint una relació entre ell i el “tablao”, el més antic de Barcelona. “Tot i que solen venir molts turistes, cada cop ve més gent local a veure’ns. Hem aconseguit trobar el punt càlid amb el públic“, confessa.