Un total de 2.600 persones han assistit al Cicle Grades Obertes que el districte de Sant Andreu ha organitzat a l’exterior del Canòdrom, al Parc de Recerca Creativa, durant el mes de juliol fins el 9 d’agost. Aquest any, el cicle de cinema ha arribat a la seva tercera edició centrat en la temàtica científica, tecnològica i creativa i amb perspectiva de gènere.

Segons ha informat l’Ajuntament, “Grades Obertes” té l’objectiu d’obrir aquest equipament cultural a la ciutat i, en especial, al veïnat de Congrés-Indians responent així les seves demandes per tal que aquest equipament cultural programi també activitats per al públic del barri, més enllà de les activitats que s’hi duen a terme habitualment. Juntament amb els cicles d’estiu, també s’han organitzat en els últims anys els cicles de tardor i primavera.

Edifici catalogat

El programa “Grades Obertes” va néixer arran la posada en marxa del Canòdrom com a Parc de Recerca Creativa gestionat per Península sota les directrius d’ICUB, impulsat pel Districte de Sant Andreu, i ha fet possible la utilització d’una sèrie d’espais d’aquest edifici habitualment no accessibles. L’edifici està catalogat com a patrimoni arquitectònic de Barcelona per la seva singularitat. Va estar operatiu des de 1964 al 2006, quan es van deixar de fer carreres de llebrers perquè passés a ser gestionat per l’Ajuntament de Barcelona.