Només queden quatre dies perquè comenci la Festa Major de Gràcia. Els carrers ja estan tallats pels festers que treballen contra rellotge per acabar els 24 carrers decorats que es podran veure aquest 2019. La gran majoria de guarniments ja han tret el cap i ocupen els carrers. Per això, els més curiosos han aprofitat, aquest diumenge, per fer una visita per Gràcia i descobrir les temàtiques d’enguany.

La majoria de carrers ja tenen muntades les estructures i estan pintant. L’últim element a col·locar serà la portalada que posarà al colofó final al projecte que porten des de principi d’any treballant. De moment, es respira certa tranquil·litat, però ja hi ha qui està nerviós pensant en si arribaran a temps o no de fer tot el previst.

Tres nous carrers treballen per tornar a participar de la festa

Fa 50 anys que no participaven de la festa, però enguany els veïns del carrer de Lluís Vives s’han animat a tornar amb més força que mai. Ho faran amb un guarniment inspirat en el llibre de Gabriel García Márquez, “100 anys de solitud”. Entre les novetats, també hi ha la plaça del Nord o la placeta de Sant Miquel. A l’altre extrem hi ha carrers com el del Progrés, que fa 80 anys que es guarneix de forma ininterrompuda.Va ser un dels carrers que va recuperar la festa just acabada la Guerra Civil. Aquest any, Progrés es transportarà fins a Hogwarts amb la màgia de Harry Potter, tot aspirant revalidar la primera posició en la votació popular que van aconseguir el 2018. 

Els festers del carrer de la Llibertat també estan treballant de valent aquests dies. Tenen un objectiu clar: tornar a guanyar el primer premi. I ho intentaran reproduint l’Atlàntida de la mitologia grega. Una illa enfonsada en el mar de la qual se sap molt poc. I precisament juguen amb això, amb la desconeixença per crear un món imaginari.  I ho fan des de la crítica a la societat actual, tot afirmant que si no fem canvis potser també desapareixerem com ells.

Altres carrers com el de Mozart estan treballant per muntar una biblioteca molt especial, mentre que a Verdi aposten per una proposta vegetal.

La plaça de la Vila homenatge la Festa Major de Gràcia

Entre les temàtiques més curioses destaquen les de la plaça de la Vila, qui enguany fan un homenatge a la mateixa festa major. La plaça es transforma en un magatzem de guarniments tan típic en els carrers de Gràcia. A través d’ell, volen reivindicar la feina que hi ha darrere de tots els decorats i explicar als visitants tot el procés que fan.