Els onzens Premis Gaudí han coronat aquest diumenge la pel·lícula ‘Entre dos aguas’, d’Isaki Lacuesta, amb set dels nou premis a què aspirava, entre els quals els de millor pel·lícula de parla no catalana, direcció, actor protagonista i música original.

L’altra triomfadora de la nit ha estat la primera pel·lícula de Celia Rico,  ‘Viaje al cuarto de una madre’ que s’ha endut el Gaudí del públic a la millor pel·lícula, els dos guardons d’interpretació femenina, per a Lola Dueñas i Anna Castillo, i el de guió. ‘Les distàncies’, d’Elena Trapé, s’ha endut el premi de millor pel·lícula. Precisament, Elena Trapé va venir a l’Àrtic de betevé fa poc. Recupera aquí l’entrevista.

Joan Pera, Gaudí d’honor – Miquel Porter 2019

Joan Pera va recollir el premi Gaudí d’honor – Miquel Porter 2019, que és el màxim reconeixement del cinema català. “Tota la meva vida és aquí. M’ha tocat el premi més gros que em podia tocar”, va dir l’actor, molt emocionat.

joan pera gaudí d'honor 2019

 

A diferència de les edicions anteriors, la gala dels Gaudí s’ha fet enguany al Palau de Congressos de Barcelona amb el Mag Lari com a mestre de cerimònies i amb la presència del president, Quim Torra, i el ministre de Cultura, José Guirao, a qui la presidenta de l’Acadèmia, Isona Passola, va demanar més recursos per a la indústria del cinema. Guirao es va convertir en el primer ministre que assisteix a la gala per fer costat al cinema català.

En l’apartat de curtmetratges el Gaudí va ser per a ‘La última virgen’, de Bárbara Ferré, i Sílvia Munt va endur-se el Gaudí a la millor pel·lícula per ‘Vida privada’. La pel·lícula d’animació ‘Memòries d’un home en pijama’, de Carlos Fernández de Vigo, va endur-se la màxima distinció en la seva categoria i el film polonès ‘Cold war’, de Pawel Pawlikowski, es va endur el guardó a millor pel·lícula europea.