El Poblenou Open Day & Night 2000 és una proposta cultural a càrrec de Poblenou Urban District que, a diferència d’altres anys, quan feien una edició de dia i una edició de nit han decidit ajuntar els dos esdeveniments que organitza anualment en un de sol.

Galeries d’art, tallers i diferents espais creatius del barri obriran les portes amb activitats per a tots els públics adaptades a les mesures per contenir la propagació del coronavirus actuals. Destaca l’Espai Simon 100 que acull el Windows Art Circuit, una iniciativa en què diferents artistes plàstics presenten obres fetes expressament per a l’ocasió dins del recinte de la fàbrica Simon i també el cicle de xerrades Urban Talks.

L’Espai Simon 100, l’aparador principal

Una de les naus de la fàbrica Simon del Poblenou s’ha transformat en un espai expositiu de grans dimensions amb pintures murals de gran format. És la gran atracció del Poblenou Open Day & Night d’aquest any 2020. Acull el Windows Art Circuit, una residència per a una vintena d’artistes que han pogut treballar aquí durant la darrera setmana. Un dels participants és Sergi Bastida que pinta a favor de l’adopció d’animals abandonats. Explica que per a ell és un plaer prendre part en aquest esdeveniment i que ha estat un orgull que el seleccionessin després de presentar la seva candidatura. Les obres només es podran veure dissabte, ja que després la fàbrica tornarà a la seva activitat habitual.

Ruta cultural amb mesures de seguretat

Des de Poblenou Urban District, organitzadors de la vetllada, asseguren que promouen la cultura segura i esperen que la gent respongui, donat que han fet un esforç per mostrar l’activitat cultural del barri a la ciutat. I és que fins a 43 espais creatius diferents del Poblenou com tallers, galeries o centres de treball obriran també les portes amb activitats per a tots els públics. Hi haurà, a més, xerrades en “streaming” dirigides principalment a professionals.