pessebre vivent barcelona 2023

Vols veure un pessebre vivent a Barcelona el 2023? Doncs has de saber que n’hi ha tres a la ciutat! Amb el Nadal 2023 a tocar, una de les tradicions que els barcelonins no es perden és visitar un pessebre vivent. La Marina, el Guinardó i el Carmel són els tres barris que acullen aquesta representació nadalenca, que atrau molts barcelonins. A continuació t’oferim una guia amb les dates i els horaris dels tres pessebres vivents de Barcelona aquest 2023.

Quin pessebre vivent de Barcelona vols veure?

Pessebre vivent a la Marina 2023

El pessebre vivent de la Marina s’organitza al Centre Cívic la Cadena, a càrrec de l’Associació Centre Cultural Estrelles Altes. És un dels més emblemàtics de la ciutat, amb més de dues dècades de vida. S’hi representen una quarantena d’escenes i són molts veïns d’altres barris de la ciutat els qui s’hi acosten. S’escenifica als Jardins dels Drets Humans des de l’any 2009. Abans, la representació s’havia fet a la plaça de la Marina.

Aquest pessebre vivent, que es fa cada any, atreu milers de visitants, que poden veure més de 200 participants entre figurants, tècnics i coordinadors de la representació. Les escenes representen passatges bíblics i estampes de Betlem amb persones i animals vius que li donen un gran realisme. Els visitants podran degustar caldo, vi calent i un dolç de paparajote.

  • Data i horari: el dissabte 16 de desembre, de 18 a 20.30 h. Gratuït.

Pessebre vivent a la torre del Suro

A la torre del Suro, al Guinardó, es fa un pessebre inclusiu i solidari amb representació de persones amb discapacitat intel·lectual. Els fan les persones del Centre Ocupacional Taller Escola Sant Camil i es basa en una escenificació de quadres estàtics que el visitant va trobant al llarg de l’itinerari. La temàtica és diversa, ja que es poden trobar des d’oficis que s’han perdut fins a temes bíblics o costumistes.

Un altre dels atractius del pessebre vivent és l’espai on es representa, la torre del Suro, que és d’un edifici modernista que data del 1910 i que permet crear ambients difícils d’aconseguir en altres espais urbans. A banda, és una oportunitat única per visitar la torre, ja que la resta de l’any està tancada. Aquest pessebre ha rebut el Premi Ciutat de Barcelona. Enguany arriba a la 30a edició.

  • Data i horari: el dimecres 20 de desembre, de 18 a 20 h. Gratuït.
pessebre vivent torre suro 2023

Pessebre vivent a Torre Baró

El pessebre vivent de Torre Baró se celebra a la parròquia de Santa Bernardeta, al carrer de Sant Quirze de Safaja a Nou Barris i està organitzat per l’Associació de Veïns de Torre Baró, l’Acció Catòlica Obrera i la parròquia de Santa Bernardeta . Enguany celebra la 42 ena edició.

Data i horari: Dissabtes, a les 18 h. Gratuït.

Pessebre vivent al Carmel

El pessebre vivent del Carmel és el més recent dels que es fa a Barcelona. Enguany, se’n farà la tercera edició al Pati de la Parròquia Santa Teresa.

  • Dates i horaris: el dijous 7 i el dissabte 9 de desembre, d’11.30 a 13.30 h i de 16.30 a 20 h. Gratuït.
pessebre vivent carmel 2023

Què vols saber del Nadal 2023?