El pessebre vivent de la Torre del Suro és un dels més emblemàtics de Catalunya. Enguany, arriba al vint-i-cinquè aniversari després de rebre el premi Ciutat de Barcelona de cultura popular al 2017. L’organitza el Centre Ocupacional de Sant Camil, amb seu al Guinardó, i els protagonistes són els seus usuaris, persones amb discapacitat intel·lectual en edat adulta.

25 anys del pessebre vivent de la Torre del Suro

El pessebre vivent de la Torre del Suro és una de les activitats més importants del calendari del Centre Ocupacional Sant Camil i fa mesos que la preparen. L’objectiu principal és obrir el centre al barri i a la ciutat i donar l’oportunitat als usuaris de demostrar les seves capacitats i “de tenir el seu moment de glòria perquè és el moment que ells són els protagonistes”, explica Sergi Gil, gerent del centre. Treballen durant aproximadament dos mesos en la preparació del pessebre, que implica unes 130 persones de l’organització i uns 70 usuaris.

Premi Ciutat de Barcelona

Els organitzadors calculen que, aquest 19 de desembre, unes 1.000 persones han visitat el pessebre vivent. Es tracta d’una edició especial perquè l’activitat compleix 25 anys. Des del centre expliquen que significa una il·lusió molt gran per a ells arribar a aquesta xifra, ja que confirma la consolidació d’una de les activitats principals que programen durant l’any, juntament amb L’ou com balla. El 2017 va rebre el reconeixement amb el premi Ciutat de Barcelona de cultura popular.

El Taller Escola Sant Camil és un centre que ofereix serveis de teràpia ocupacional i d’inserció a persones amb discapacitat intel·lectual des de l’any 1962. Té la seu a l’edifici modernista de la Torre del Suro, un immoble emblemàtic del 1910 que s’ubica al carrer d’Ercilla, número 57, al barri del Guinardó.