setmana santa

Aquesta setmana tens una cita amb alguns dels títols més destacats del cinema clàssic i contemporani sense sortir de casa. Només cal que posis betevé del dia 11 al dia 19 d’abril i, com sempre, sense pauses publicitàries!

Destaquem alguns dels films que pots veure aquesta Setmana Santa, com ‘Goodbye Berlin’, de Fatih Akin; ‘The Guilty’, de Gustav Möller; ‘Matrimonio original’, d’Alfred Hitchcock, o ‘El Evangelio según San Mateo’, de Pier Paolo Pasolini.

Programació de Setmana Santa

Especial Cinema – ‘Silencio de amor’

11 d’abril, a les 09.30 i a les 20.15 h

L’Alessandro viu a Estrasburg amb la seva filla adolescent i l’immadur del seu germà. Obligat a cuidar de tots dos, no té temps per reconstruir la seva pròpia vida afectiva. Però un dia, la seva filla coneix el seu primer amor, i la vida de tota la família es capgira.

Clàssics – ‘Matrimonio original’

11 d’abril, a les 21.30 h i, 12 d’abril, a les 15.30 h

El senyor i la senyora Smith són un sofisticat matrimoni immers en una relació d’amor i odi fins que descobreixen que, per un error administratiu, no estan casats. ‘Matrimonio original’ destaca entre la filmografia del cineasta Alfred Hitchcock com l’única comèdia pura que va rodar als Estats Units en tota la seva carrera.

Especial Cinema – ‘La comuna’

12 d’abril, a les 09.30 i a les 20.15 h

A la Dinamarca dels anys 70, una parella decideix organitzar una comuna a casa seva, però ni ells mateixos podran imaginar-se totes les coses que comportarà la vida col·lectiva. ‘La comuna’ és un dels treballs més celebrats de l’oscaritzat i prolífic cineasta Thomas Vinterberg.

Especial Cinema – ‘Goodbye Berlin’

13 d’abril, a les 09.30 i a les 20.15 h

El Maik és un adolescent berlinès que creix en una família tan rica com disfuncional. Quan els seus pares abandonen la llar durant les vacances d’estiu, el Maik passa els dies sol a la piscina de casa fins que en Tschick, un company de classe que acaba d’emigrar de Rússia, apareix amb un cotxe robat.

Punt de mira – ‘El universo de Jacques Demy’

13 d’abril, a les 22.15 h i, 14 d’abril, a les 15.30 h

Autor de clàssics com ‘Els paraigües de Cherburgo’ (1964), ‘Les senyoretes de Rochefot’ (1967) o ‘Piel de asno’ (1970), Jacques Demy és un dels grans noms del cinema francès i europeu del segle XX. En aquest documental, Agnès Varda, que va ser la seva companya de vida, repassa la figura d’un dels gegants del musical cinematogràfic.

Especial Cinema – ‘Una dulce mentira’

14 d’abril, a les 09.30 i a les 20.15 h

L’Emilie és una jove que regenta una perruqueria i té molta mà amb els cabells, però també a l’hora d’aconsellar i escoltar les seves clientes. Tot i això, la seva mare no ha aconseguit superar el dol de la pèrdua del seu marit. Quan l’Emili rep una carta d’amor anònima, decideix reenviar-la a la seva mare per intentar animar-la, desfermant així una comèdia d’embolics i de malentesos.

Especial Cinema – ‘Phoenix’

15 d’abril, a les 09.30 i a les 20.15 h

La Nelly és una jove supervivent d’Auschwitz amb la cara lleugerament desfigurada que se sotmet a una operació de cirurgia estètica. Un cop recuperada, va a la recerca del seu marit, però el retrobament no és com ella es pensava, sobretot perquè qui va ser la seva parella no la reconeix d’entrada.

Cinefílies – ‘El pasado’

15 d’abril, a les 23.55 h i, 16 d’abril, a les 16 h

L’Ahmad viatja de Teheran a París per retrobar-se amb la Marie, la seva dona, a qui fa quatre anys que no veu, i tramitar el divorci definitiu. Un cop a la capital francesa, però, veu com la Marie té una relació complicada amb la seva filla i, en els seus esforços per posar pau entre elles, descobrirà un secret amagat.

Especial cinema – ‘Mi madre’

16 d’abril, a les 14.15 h i, 17 d’abril, a les 20.15 h

La Margherita és una directora de cinema a punt de separar-se del seu marit. Enmig del tràngol emocional, el seu germà decideix deixar la seva feina per dedicar-se a cuidar de la seva mare malalta, que està ingressada a l’hospital. El trasbals que això suposa i la propera pèrdua de la figura materna afectarà la relació entre els dos germans.

Última sessió – ‘The guilty’

16 d’abril, a les 22.15 h i, 17 d’abril, a la 23.55 h

L’Asger és un policia relegat a feines d’operador de la centraleta d’emergències de la comissaria. Una nit, contesta la trucada d’una dona espantada i, ben aviat, s’adona que la seva interlocutora ha estat segrestada. Comença llavors una cerca desesperada a vida o mort.

Especial Cinema – ‘No’

16 d’abril, a les 20.15 h i, 17 d’abril, a les 14.15 h

En Renée Saavedra és un executiu de publicitat que torna a Xile després d’anys d’exili a Mèxic. Som als anys 80 i la dictadura de Pinochet ha convocat un referèndum que és un plebiscit al seu règim. En aquesta situació, en Renée engega una campanya pel no, que tot i ser una protesta contra el govern vol basar-se, també, en l’esperança i l’optimisme cap al futur. En joc hi ha posar fi a un dels governs més sanguinaris de l’Amèrica Llatina.

Barcelona i acció – ‘Boom boom’

17 d’abril, a les 22.15 h

La Sofia i el Tristan viuen al mateix edifici però no es coneixen. Tots dos han patit un desengany amorós i tenen un conegut en comú, l’Àngel, que els presenta en una cocteleria. Aquella nit, demanen un Bloody Mary, i la mescla de l’alcohol i l’eròtica dels cossos fa la resta.

Especial Cinema – ‘El nuevo nuevo testamento’

18 d’abril, a les 10 i a les 20.30 h

Déu viu a Brussel·les, és un covard i té una relació terrible amb la seva família. La seva filla, l’Ea, farta de tot plegat i avorrida de viure a la capital belga, pirateja l’ordinador del seu pare i publica la data de la mort de tota la població mundial, cosa que tindrà curioses conseqüències.

Clàssics – ‘El evangelio según San Mateo’

18 d’abril, a les 22.15 h i, 19 d’abril, a les 15.30 h

El cineasta Pier Paolo Pasolini agafa l’evangeli de Sant Mateu i l’adapta a la seva sensibilitat social a l’hora d’explicar-nos la vida de Jesús. El seu naixement a Betlem, la vida a Natzaret o el viatge a Jerusalem són alguns dels episodis que es mostren en aquest film.