Apartament sala estar
Foto: Jarek Ceborski

(ACN) Els apartaments turístics de Barcelona preveuen una ocupació mitjana del 92 % per Setmana Santa i situar-se en xifres similars a les del 2019, any anterior a la pandèmia, segons ha informat aquest dijous l’Associació d’Apartaments Turístics (Apartur). L’associació considera un “èxit” aquest nivell d’ocupació tenint en compte que els preus també comencen a ser equivalents als de fa tres anys.

Es recupera el visitant internacional, sobretot l’europeu

Pel president d’Apartur, Enrique Alcántara, aquestes dades demostren que el sector “va per bon camí” i que l’habitatge turístic és el tipus d’allotjament que ha sortit “més reforçat d’aquesta crisi”. La patronal situa com a principals avantatges dels apartaments turístics la privacitat, la independència i la possibilitat d’aïllament. A més, el sector també recupera el visitant internacional, principalment europeu, davant l’absència encara de turistes nord-americans i asiàtics.

Bones perspectives després de “dos anys terribles” de pandèmia

Alcántara celebra que l’ocupació dels apartaments turístic es vagi recuperant després de “dos anys terribles”, amb reduccions de facturació superiors al 95 % i amb empreses que han hagut de recórrer als crèdits ICO per sobreviure.

Pel que fa l’ocupació aquest mes de de març, s’ha tancat amb una mitjana del 80 %. El sector preveu que la tendència positiva es mantingui durant la temporada d’estiu, tot i que els viatgers cada cop reserven amb menys antelació. De cara al mes de maig, la previsió d’ocupació és del 50 % i del 55 % al mes del juny coincidint amb el Primavera Sound.