L’Andreu Rami ens parla d’una de les poques activitats d’oci que encara es poden fer, malgrat les noves restriccions per mirar de frenar la segona onada del coronavirus, que mantenen tancats els cinemes i les sales de teatre, entre d’altres. Davant d’aquestes limitacions, són molts els barcelonins que els caps de setmana han optat per passejar per la ciutat.

L’adaptació dels guies turístics

La guia i divulgadora turística Alba Casaramona explica com s’ha adaptat al nou context el sector de les visites guiades, ara que no es pot treballar pels visitants estrangers. Diverses empreses ofereixen visites per descobrir des de la Barcelona misteriosa fins als racons que van inspirar les novel·les de Carlos Ruiz Zafón, per exemple.

El cop ha estat molt fort i la perspectiva no és bona. Calculen que no es recuperaran, com a mínim, fins a l’estiu vinent. Però, tot i la davallada de l’activitat i les limitacions d’aforament a grups d’entre sis i 20 persones, el sector s’està posant les piles per trobar alternatives i continuar divulgant el patrimoni de la ciutat.

Llibres per caminar

Per si se’ns acaben les idees per aquestes passejades locals, l’Andreu també ens recomana alguns llibres que ens poden obrir nous horitzons. Per exemple, ‘Barcelona pam a pam‘, una restauració de la guia d’Alexandre Cirici Pellicer, editada per Comanegra.

Però també n’hem trobat d’altres, a la llibreria La Central del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA). La seva responsable, Irene Mur, ens proposa fullejar ‘Barcelona pròxima‘, d’Andreu Ulied (Ed. Ajuntament de Barcelona); ‘La ciutat interrompuda‘, de Julià Guillamon (Ed. Anagrama); ‘El librero asesino de Barcelona‘, de Ramon Miquel (Ed. Montesinos) i ‘Breu història de la Rambla‘, d’Enric Vila (Ed. Galaxia Gutemberg).

Comparteix a: