El format ‘Oh my goig!‘ de betevé, produït per Camille Zonca, ha estat nominat als Japan Prize 2022 en la categoria joves de 12 a 18 anys. Els guardons premien cada any les millors produccions internacionals dedicades a continguts educatius, en un festival internacional en què participen professionals dels mitjans de tot el món en un format híbrid que té lloc al Japó i en línia la primera setmana de novembre.

Enguany han estat nominades més de 40 produccions de països de tot el món. ‘Oh my goig!’ competeix en la categoria juvenil amb produccions de Dinamarca, el Canadà, l’Argentina, Austràlia, la Xina, Alemanya, Vietnam, França i Bèlgica. La cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc divendres, 4 de novembre, de 10 a 12 h.

Des de la seva creació, l’any 1965, els Japan Prize contribueixen a la promoció i qualitat dels continguts educatius a escala internacional. Cada any es presenten més de 300 propostes que opten a cinc categories (preescolar, primària, juvenil, educació continuada i digital), entre d’altres.

La cinquena temporada de la sèrie ‘Oh my goig!’, dirigida per Aïda Torrent Ciudad i produïda per Camille Zonca, va assumir el repte de visibilitzar la precarietat laboral i la salut mental del jovent durant la covid. Aspectes que es van agreujar per les restriccions sanitàries, que van capgirat les seves experiències de socialització, les vivències sexoafectives i, en especial, les seves expectatives de futur. ‘Oh my goig!’ aposta per teixir xarxes de suport, crear referents audiovisuals disposats a escoltar la veu del jovent i confrontar les seves idees en un sistema desigual que l’exclou del panorama televisiu. En un context en què l’adultocentrisme i el “youngwashing” estan en el punt de mira, ‘Oh my goig!’ es reivindica com a programa “fet amb joves i per a joves”. Els guions de la sèrie neixen d’un treball de creació col·lectiva entre l’equip de guionistes i el Comitè de Joves Expertes, un grup de 14 joves d’entre 19 i 25 anys, provinents del món de l’activisme feminista i LGTBIQ+, que ha aportat les seves vivències i reflexions perquè les trames de la sèrie siguin representatives de les seves realitats. 


‘Oh my goig!’ ha estat reconeguda en nombroses ocasions per la seva tasca d’informar i sensibilitzar en sexualitat adolescent i generar referents positius en català. Entre d’altres, ha rebut els premis de l’Observatori contra l’Homofòbia (2017) per la tasca a favor del col·lectiu LGTBIQ+, el premi per la diversitat en l’audiovisual de la Mesa per la Diversitat del Consell Audiovisual de Catalunya (2019), el premi al millor format cultural i divulgatiu del Festival Zoom Igualada (2019), el Premi RetinES a la millor obra audiovisual en benefici de l’activitat socioeducativa (2020), i el Premi Ràdio Associació a la Inclusió (2022), al pòdcast del format. També ha rebut el 1r Premi CIMA-Festival Zoom per la igualtat de gènere (2021) i ha estat finalista dels MIPCOM Diversify TV Excellence Awards (2021) i dels Prix Europa en la categoria TV Iris (2022).