altar de morts consolat mexicà núria feliu

El Consolat de Mèxic a Barcelona ha homenatjat l’artista Núria Feliu, que va morir aquest estiu, dedicant-li un espai a l’altar pel Dia de Morts, la celebració més important del país. A l’altar de Feliu s’hi ha col·locat una foto de l’artista santsenca acompanyada de flors, espelmes i dolços. La instal·lació es pot visitar fins al 6 de novembre, de 9 a 14 h, al jardí de la seu del consolat, al número 55 del passeig de la Bonanova, on hi ha un ampli espai dedicat a l’ofrena de morts.

consolat mexicà altar morts Núria Feliu
Altar de Morts, al Consolat de Mèxic

Estreta relació amb Amèrica

La cantant va deixar una empremta important a Amèrica. Tenia una estreta relació amb els casals catalans del continent americà i oferia concerts de jazz, boleros, tangos i samba. Algunes de les ciutats on va actuar són Mèxic DF, Nova York, Washington, Caracas, Quito, Buenos Aires, Rosario, Paranà, Montevideo, Guadalajara i Puerto Vallarta.

El cònsol adscrit, Alfonso Navarro, assegura que Feliu representava un pont entre la cultura mexicana i la catalana. Recorda que l’artista interpretava boleros mexicans en català.

També la Casa de Mèxic de Barcelona recorda Feliu, que n’era sòcia d’honor. Li dedicarà un altar de Morts que s’inaugurarà el 22 de novembre a les Cotxeres de Sants.

altar morts casa mèxic
L’Escola Octavio Paz dedicarà una setmana d’homenatge a Núria Feliu en la celebració de Tots Sants

L’artista també ha tingut el reconeixement de l‘Escola Octavio Paz, que li ha dedicat un altar de morts molt colorit, en què es representa un camerino amb un penja-robes amb peces de roba i una ofrena de gambes i musclos, que li agradaven molt.

Núria Feliu altar escola octavio paz