El format ‘Oh my goig‘ de betevé, produït per Camille Zonca, ha estat nominat en la categoria TV Iris com a millor programa multicultural dels Prix Europa 2022. Els guardons premien cada any les millors produccions europees de televisió, ràdio i mitjans digitals a la ciutat alemanya de Potsdam, en un festival internacional en què participen més d’un miler de professionals dels mitjans de tot el món durant la darrera setmana d’octubre.

Enguany han estat nominades 187 produccions de 30 països de tot el món. ‘Oh my goig’ competeix en la categoria TV Iris amb 13 produccions del Regne Unit, Grècia, Alemanya, Bèlgica, França i Noruega. La cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc divendres 28 d’octubre, a la Schinkelhalle de Potsdam. Els grups del jurat atorgaran 14 premis als millors programes europeus de televisió, ràdio i mitjans digitals de l’any, que culminaran amb l’anunci del periodista europeu de l’any, que homenatja un periodista innovador que ha demostrat una creativitat extraordinària, coratge i impacte en la societat. L’esdeveniment serà conduït pel periodista Tola Akar, de RBB-Radio, la ràdio i televisió regional pública de Berlín i Brandenburg, i es podrà seguir en directe a la pàgina web dels Prix Europa el divendres 28 d’octubre, a partir de les 20 h.

La cinquena temporada de la sèrie ‘Oh my goig’, dirigida per Aïda Torrent Ciudad i produïda per Camille Zonca, va assumir el repte de visibilitzar la precarietat laboral i la salut mental del jovent durant la covid. Aspectes que es van agreujar per les restriccions sanitàries, que van capgirat les seves experiències de socialització, les vivències sexoafectives i, en especial, les seves expectatives de futur. ‘Oh my goig!’ aposta per teixir xarxes de suport, crear referents audiovisuals disposats a escoltar la veu del jovent i confrontar les seves idees en un sistema desigual que l’exclou del panorama televisiu. En un context en què l’adultocentrisme i el “youngwashing” estan en el punt de mira, ‘Oh my goig!’ es reivindica com a programa “fet amb joves i per a joves”. Els guions de la sèrie neixen d’un treball de creació col·lectiva entre l’equip de guionistes i el Comitè de Joves Expertes, un grup de 14 joves d’entre 19 i 25 anys, provinents del món de l’activisme feminista i LGTBIQ+, que ha aportat les seves vivències i reflexions perquè les trames de la sèrie siguin representatives de les seves realitats. 


‘Oh my goig’ ha estat reconeguda en nombroses ocasions per la seva tasca d’informar i sensibilitzar en sexualitat adolescent i generar referents positius en català. Entre d’altres, ha rebut els premis de l’Observatori contra l’Homofòbia (2017) per la tasca a favor del col·lectiu LGTBIQ+, el premi per la diversitat en l’audiovisual de la Mesa per la Diversitat del Consell Audiovisual de Catalunya (2019), el premi al millor format cultural i divulgatiu del Festival Zoom Igualada (2019), el Premi RetinES a la millor obra audiovisual en benefici de l’activitat socioeducativa (2020), i el Premi Ràdio Associació a la inclusió (2022), al pòdcast del format. També ha rebut el 1r Premi CIMA-Festival Zoom per la igualtat de gènere (2021) i ha estat finalista dels MIPCOM Diversify TV Excellence Awards (2021).