El Zoom Festival Igualada, que enguany ha ampliat l’oferta de gèneres i ha entregat 13 guardons, ha premiat la sèrie d’entreteniment i educativa ‘Oh My Goig!’ amb el premi al Millor Format Cultural i Divulgatiu.

La sèrie de betevé competia amb vuit nominats més: ‘Quan arribin els marcians’, ‘Katalonski’, ‘Mònica i el sexo’, ‘Todos los apellidos vascos’,  ‘El accidente feliz’, ‘Imprescindibles’, ‘Scott i Milá’ i ‘El pionero’. El premi l’ha lliurat l’actor Sergio Caballero.

 

Aquesta producció, que ja té tres temporades, ha rebut també el reconeixement del CAC, amb el premi a la diversitat en l’audiovisual i el premi a la tasca a favor del col·lectiu LGTBI de l’Observatori contra l’Homofòbia. 

Divulgació i entreteniment

La sèrie, produïda per la productora Camille Zonca, ha estat pionera en la televisió pública a l’hora de tractar amb naturalitat i un estil directe el sexe dels joves i els adolescents. Alhora és una sèrie que ha servit a les famílies i els instituts com a eina educativa per informar i tractar les relacions sexuals i ha posat sobre la taula altres problemàtiques socials que afecten els joves.

Una de les particularitats del projecte és que el guió de la sèrie sorgeix del debat que fan els joves. La majoria de participants formen part del col·lectiu El Parlante, que és una entitat especialitzada en projectes de sensibilització amb joves i altres col·lectius socials.