Uns treballs a la plaça de Sant Miquel, a tocar de l’Ajuntament, han posat al descobert un pou ja documentat que data de finals del segle XVIII o principis del XIX i que, segons fonts del consistori, són restes sense valor arqueològic que, per tant, es tornaran a tapar quan acabin les obres.

El pou ja estava documentat i, segons explica el consistori, quan es van programar les obres de la zona es va evitar afectar altres restes de valor arqueològic que sí que hi ha a la zona.

Renovació de la plaça de Sant Miquel

Les obres de la plaça de Sant Miquel van començar a l’abril i es faran en diverses fases. L’actual està en marxa des del desembre i es preveu que acabi en els propers dies. Es tracta d’uns treballs que afecten la plaça i alguns carrers de l’entorn —Templers, Gegants i Pas de l’Ensenyança— i que consisteixen a substituir-ne el paviment per un de granític, millorar-ne els pendents, renovar-ne l’enllumenat i millorar-ne els jocs infantils i lea jardineria.

L’antiga església de Sant Miquel

A la plaça de Sant Miquel antigament hi havia una de les esglésies més antigues de la ciutat, que va ser enderrocada l’any 1868. Es tractava d’un edifici romànic construït entre els segles XII i XVI sobre altres construccions romanes.

En l’enderroc, es va decidir conservar el paviment romà que encara es mantenia i es va traslladar al Museu d’Arqueologia de Catalunya. També es va preservar la portada del temple, que és d’estil renaixentista i que s’ha reconstruït a l’església de la Mercè, al carrer Ample.