Les obres de renovació de la plaça de Sant Miquel començaran aquest dimecres, 24 d’abril. L’actuació, emmarcada en el Pla de barris del Gòtic Sud, es farà en diverses fases i abasta una superfície de 4.317 metres quadrats amb un pressupost de prop de dos milions d’euros. L’Ajuntament pretén ampliar l’espai per als usos veïnals, la zona verda i l’espai per jugar, i reorganitzar les circulacions i aparcaments de vehicles. Està previst que el projecte acabi a principis del 2020.

R

Les actuacions duraran uns nou mesos i s’executaran per fases. Abans de l’estiu es faran les actuacions dels carrers de Templers i Gegants, després de l’estiu es reformarà l’espai central de la plaça i a finals d’any els carrers de l’Ensenyança, de la plaça Sant Miquel i de la Font de Sant Miquel.

Aquest projecte recull les propostes del veïnat i entitats a diversos consells de barri i assimila la feina i reclamacions de col·lectius de l’entorn com Fem Plaça, les associacions de famílies de les escoles o les entitats de joves i infants del barri. Tot i això, els restaurants de la plaça reclamen que es posposi la part dels treballs de la seva àrea fins que hagi passat la temporada alta.