L’any 2017 es van iniciar les obres per cobrir un tram d’uns 200 metres de la ronda de Dalt entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut de la Vall d’Hebron, als barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera.

Tres anys més tard, aquests barris de la ciutat celebren guanyar més de 3.800 metres quadrats d’espai públic. Els veïns també destaquen la millora de la connexió entre aquests dos barris que, fins ara, vivien dividits per a aquesta autopista urbana.

El cobriment d’aquesta zona ha permès crear un passeig amb una franja de vegetació, amb jocs infantils i amb una zona polivalent que els veïns podran utilitzar per celebrar-hi diferents activitats. Una obra que ha costat més de 17 milions d’euros.

El president de l’Associació de Veïns de Sant Genís dels Agudells, Xavier Civit, celebra que, a més a més de guanyar espai públic, els veïns han deixat de veure i escoltar el soroll que fan els milers de vehicles que cada dia circulen per la ronda de Dalt. Tot i això, les entitats veïnals reclamen al govern municipal un calendari d’obres per continuar cobrint més trams.