La terrassenca Anna Alàs i Jové va començar a estudiar música amb el piano però el que l’ha duta a voltar per mig món i a fer-se un nom en la clàssica ha estat la veu. Formada, al principi, a Terrassa i a l’ESMUC, va viatjar fins a Alemanya per completar els seus estudis… i ja s’hi va quedar. Considerada una de les grans mezzosopranos de la seva generació, l’Anna va guanyar el segon premi al Concurs Internacional d’Òpera Barroca d’Innsbruck, el Premi Nacional de Cultura Popular o el Max al millor espectacle musical. Ara, després de participar en els ‘Diàlegs de Tirant e Carmesina’ al Liceu, ens presenta el llegat o, com diria ella, el ‘Legacy’, d’alguns grans noms de la música estatal. I avui la rebem a l”Àrtic‘, on, malgrat no ser unes feres, no ens va gens malament amansir-nos amb bona música.

 

El llegat que recull Anna Alàs i Jové

Anna Alàs i Jové reivindica a ‘Legacy’ la tradició d’artistes com Eduard Toldrà, Xavier Montsalvatge, Frederic Mompou o Manuel de Falla, a qui se suma Joan Magrané, un jove compositor de només 32 anys. Acompanyada al piano d’Alexander Fleischer, amb qui ha fet incomptables recitals, Alàs i Jové ens recorda que la cultura musical de la clàssica i la contemporània són ben presents a casa nostra, i que val la pena recuperar-les i mostrar-les a les noves generacions d’oients.

Diàlegs amb Tirant i Carmesina

A més de presentar ‘Legacy’, Anna Alàs i Jové acaba d’interpretar al Foyer del Liceu dos dels personatges de ‘Diàlegs de Tirant e Carmesina’, un espectacle amb música de Joan Magrané, llibret de Marc Rosich i escenografia de Jaume Plensa. Alàs i Jové interpreta Plaerdemavida i la vídua reposada en aquesta adaptació del ‘Tirant lo Blanc’ de Joanot Martorell, que vol acostar el text, i l’òpera, als més joves. Una intenció que s’ha convertit en un dels objectius prioritaris en la carrera de la terrassenca.