Si encara no tens la teva llista de llibres infantils per aquest Sant Jordi 2021, t’ajudem a triar-ne un que t’ajudarà a explicar la pandèmia i els efectes de la covid-19 als més petits. Lectures senzilles, gràfiques i pedagògiques per als nens, amb un llenguatge adient i familiar que ens permeti explicar el que està passant en l’àmbit de les relacions, la ciència i l’entorn .

Definicions com aquesta dels virus: “Pesen tan poc que poden flotar dins de gotes d’aigua minúscules i posar-se sobre la teva pell sense que te n’adonis. Si aquests gèrmens entren dins teu, poden fer servir el teu cos per crear més gèrmens, i això pot fer que et posis malalt o malalta.”

Llibres online gratuïts

Lectures entenidores algunes de les quals en trobaràs descàrregues gratuïtes a l’abast, per conversar amb els més petits de la casa d’un tema d’actualitat que afecta a la salut emocional i les relacions socials i que canvia i canviarà les regles del joc de la socialització.


‘Virus i bacteris’


Ester Baldó, Rosa Gil i Maria Soliva, il·lustracions Anna Barquero

Barcanova (3 anys )

Quin aspecte tenen les bacteris? I els virus?Il·lustracions i textos que expliquen de manera entenedora què són, com s’encomanen i què cal fer cada dia per una bona higiene. Una lectura per donar resposta a les curiositats sobre malalties i contagis.


‘Missió quedar-se a casa’


Dalmaus (0-5 anys)


DESCÀRREGA GRATUÏTA

misio-quedar-se-a-casa llibre covid

Un conte il·lustrat per pintar i entendre el confinament. Per què ens hem de quedar a casa? Un material pedagògic per fer-los entendre perquè no poden anar a l’escola o a jugar al parc. Una proposta de l’i·lustrador barceloní Dalmaus.


Alícia i el coronavirus


Salvador Macip i Emilio Urberuaga

flamboyant (0-5 anys)


DESCÀRREGA GRATUÏTA

http://www.elpunt.cat

Explicar, de manera amena i pedagògica, què és el coronavirus i per què és tan important quedar-nos a casa. Aquest és l’objectiu del metge i investigador Salvador Macip i l’il·lustrador Emilio Urberuaga que de forma completament altruista han unit esforços i dedicat el seu temps de confinament a crear aquest conte gratuït en format PDF.


‘Renta’t les mans, Mariona’


Pilar López Ávila  i il·lustracions Roser Calafell

Brúixola ( 3 anys)

Narra les aventures de la Mariona que només té un problema: no vol rentar-se les mans. Com se les empescaran els seus pares per fer-li entendre que cal tenir les mans netes? Un relat entenedor precís i poèti amb il·lustracions de Roser Calafell. A l’interior trobarem una cançó per a aprendre a rentar-se les mans.


‘La rosa contra el virus’


Mercè Bermejo

Edicions Sentir (4 -10 anys)


DESCÀRREGA GRATUÏTA

rosa virus llibre covid

L’equip de la psicòloga Mercedes Bermejo ens proposa aquest conte com un bon recurs per a les famílies per ajudar els nens i nenes a entrendre fenòmens complexos o que suposen dificultats emocionals. Un recurs gratuït a disposició de tothom qui el pugui necessitar i de tothom qui el vulgui compartir.


Coronavirus. Un llibre per a nens i nenes


Elizabeth Jenner, Kate Wilson, Nia Roberts
Il·lustracions Axel Scheffler

Estrella Polar ( 6 anys)


DESCARREGA GRATUÏTA

Què és el coronavirus? Què passa si agafes el coronavirus? Per què tothom està tan preocupat pel coronavirus?… un llibre que dóna resposta a preguntes dels infants per entendre les mesures preses per controlar-lo. Pensat per a infants de primària amb l’assessorament de l’expert en malalties infeccioses Graham Medley i els dibuixos del gran il·lustrador Axel Scheffler


Rady, el gat infermer


Satorino Fuchigami

Blackie Books (6 anys)

Rady, el gat infermer

Una mostra de la feina dels sanitaris que vetllen per la salut de tots els malalts. És la història real d’un gat anomenat Rady que un dia el van trobar malferit dins d’una caixa i a punt de morir de fred. Un gat que també va fer d’acompanyant d’altres animals malalts. Gràcies a les atencions del personal sanitari se’n va sortir i es va quedar a viure al refugi.


De pressa, de pressa!


Clotilde Perrin

Joventut ( 6 anys)

llibre de pressa covid

L’autora ens vol explicar que hauríem de deixar enrere la pressa i descobrir les petites coses que ens envolten, encara que perdem l’autobús. La intenció és recordar la noció de temps i el gaudi dels moments quotidians.


Microbis monstruosos


Marc Van Ranst, Geert Bouckaert il·lustracions Sebastiaan Van Doninck

Takatuka (9 anys)

Per què ens hem de rentar les mans abans de menjar? Els bacteris poden sobreviure al pol nord? La covid-19 és el virus més perillós que hi ha? Hi ha bacteris masculins i femenins? Què són els antibiòtics? Respostes que llibres com aquest ofereixen en un llengatge senzill i amb il·lustracions pedagògiques.