astèrix i obèlix

(ACN/Redacció) Astèrix i Obèlix ja preparen la seva nova aventura en format còmic, que arribarà a les llibreries el 26 d’octubre d’aquest any i es titularà ‘El lliri blanc’, segons ha pogut saber l’ACN. Fabrice Caro, guionista del volum, i Didier Conrad, continuadors de les cèlebres aventures dels personatges creats per Goscinny i Uderzo, centren el nou volum a explorar l’efecte que té un element aliè sobre poble i com acaba pertorbant l’equilibri i la relació entre els veïns.

A la coberta provisional, hi apareixen els dos gals acompanyats per Abraracúrcix amb un aspecte fastiguejat. El tiratge inicial del nou volum serà de cinc milions d’exemplars a tot el món. Des del 1959, quan es va publicar el primer còmic, se n’han venut 393.000.000.

Fabrice Caro reconeix que li venia molt de gust fer un àlbum centrat en el poble i la seva rodalia. ‘El lliri blanc’, símbol de benevolència i plenitud, és el nom d’un nou corrent de pensament positiu procedent de Roma que comença a estendre’s per les principals ciutats de l’Imperi, des de la capital fins a Lutècia. Cèsar decideix que aquest mètode pot tenir un efecte beneficiós als campaments romans que envolten el famós poble gal, però els preceptes d’aquesta escola arriben també als habitants del poblet que es creuen en el seu camí.

El líder de l’únic poble gal capaç de resistir una vegada i una altra les legions romanes, Abraracúrcix, viu dificultats. El seu personatge evoluciona al llarg dels àlbums i es converteix de mica en mica en una figura política per dret propi. Continua preocupat perquè el cel li caigui al damunt, en aquest cas, potser pel famós lliri blanc.

El títol busca suggerir la línia marcada per Goscinny i Uderzo, que encarnaven el tema de cada àlbum en un objecte físic o una persona, com en el cas d”Astèrix i el calderó’, ‘L’endeví’, ‘La gran rasa’, ‘L’escut arvern’ o ‘La falç d’or’, entre d’altres.