Jornada solidària aquest dissabte a Sarrià. La Llibreria de la Plaça intenta refer-se de l’incendi que la va calcinar a finals de gener amb una venda de llibres de segona mà donats pel veïnat. L’objectiu de la iniciativa és recaptar fons per reobrir el negoci. La venda es fa durant tot el dia a la plaça de Sarrià.

Els propietaris del negoci, situat al número 2 del passeig de la Reina Elisenda de Montcada, s’han mostrat sorpresos per la reacció i la implicació que han mostrat els veïns al llarg de la jornada. Valoren l’esforç i les accions que estan duent a terme per reflotar la llibreria. Precisament són aquests veïns, alguns d’ells clients habituals, els qui consideren que la Plaça va més enllà de la lectura i la literatura. Es tracta, també, de mantenir la relació entre llibreters i lectors, que en molts casos transcendeixen a l’àmbit personal o fins i tot veïnal mantingut des dels anys 60.

Un incendi molt violent

El foc va començar la tarda del 30 de gener i no va fer ferits. L’origen, segons la hipòtesi dels Bombers, és que va ser fruit d’un curtcircuit, que va provocar unes flames molt violentes que fins i tot van superar l’alçària de l’edifici. La propagació va ser molt ràpida a causa de la gran quantitat de paper que hi havia dins la llibreria.