Astèrix El menhir d'or

El 24 de març passat, la mort d’Albert Uderzo semblava tancar una etapa de la història d’Astèrix i Obèlix, els personatges de còmic de més èxit de tot el novè art europeu. Amb ell, marxava l’últim integrant del tàndem que, juntament amb René Goscinny, van idear les seves aventures. Però els irreductibles gals sempre tenen l’última paraula i, després de quatre àlbums en què Jean-Yves Ferri i Didier Conrad havien agafat el relleu, hem sabut que el proper mes d’octubre sortirà un nou còmic signat per Goscinny i Uderzo: ‘El menhir d’or’.

Un còmic per llegir i escoltar

El 1967, René Goscinny i Albert Uderzo van escriure i dibuixar ‘El menhir d’or’ com a encàrrec per a un llibre disc; és a dir: per a un audiollibre dels anys 60 que, a més de portar un disc de vinil, hi havia il·lustracions de l’aventura. Així doncs, aquesta aventura dels dos gals més temuts pels romans mai no va aparèixer com a àlbum de còmic, i era gairebé impossible de trobar en el seu format original. Així doncs, no parlem exactament d’un inèdit, però sí d’un veritable tresor per als fans d’Astèrix i Obèlix. Des de feia uns anys, i fins al 2019, Uderzo es va dedicar a supervisar les tasques de restauració de les il·lustracions i la seva adequació en un format còmic, realitzades pels seus col·laboradors històrics. El proper 21 d’octubre el resultat d’aquest treball veurà la llum a les llibreries i botigues de còmics de mitja Europa.
Astèrix el menhir d'or

El gran concurs d’Assegurançatòrix

A la nova aventura d’Astèrix i Obèlix, el bard Assegurançatòrix, responsable de les majors sordeses de la tribu, vol competir en el Concurs de Bards Gals i emportar-se el gran premi: el Menhir d’Or. Però com que els romans espien la competició i Assegurançatòrix és un expert en ficar-se en embolics, Astèrix i Obèlix decideixen acompanyar-lo, encara que això suposi posar a prova les seves oïdes i la seva paciència amb les dots musicals del seu company.

Astèrix el menhir d'or