Els nous Cinemes Texas han fet aquest dissabte, 18 de març, una festa popular per presentar-se al veïnat. Després que dijous apugessin la persiana de manera simbòlica després de tres anys tancat, els seus impulsors —que l’han rebatejat com a Espai Texas—, han organitzat una jornada perquè els ciutadans coneguin com serà un cop remodelat. A la tarda s’han fet visites als cinemes en què s’han resolt els dubtes dels veïns, que han pogut veure l’estat de les instal·lacions després de tres anys tancat.

Al matí el passeig de Sant Joan ha estat un formiguer de gent que al llarg del matí hi ha passat veure els espectacles, com el de les The Feliuettes, i els parlaments en què s’ha explicat el tarannà dels nous Texas. Molts també han participat en la campanya de micromecenatge que han organitzat els impulsors (Cinema Illa Mesina, Texas Teatre, Flyhard Produccions i Sala Flyhard) per sufragar part de les obres de remodelació. “La resposta del veïnat de Gràcia i de Barcelona està sent al·lucinant”, ha declarat el productor cultural Sem Pons, que ha estat participant en la recollida de donacions.

Pons ha assegurat que és complicat tirar endavant una iniciativa d’aquestes dimensions i assumir els costos perquè acabi sent rendible: “Tenim 40 dies per fer la recollida i en poques hores hem aconseguit molts diners. El mínim que estem demanant són 30.000 euros, però l’ideal serien 40.000 euros”, ha afegit.

La programació, a la tardor

Quan els nous Cinemes Texas tornin a aixecar la persiana, passaran de quatre sales a tres: dues seran de cinema i l’altra estarà dedicada al teatre. La previsió és que la reobertura oficial es faci a la tardor. Les obres de remodelació començaran després de setmana santa.