Com cada any per aquestes dates, els amants dels calçots se citen al Parc del Clot. Centenars de persones es troben aquest diumenge en aquest punt de Sant Martí per menjar-ne, alhora que també escolten música en directe i poden visitar una mostra de comerç amb mercats de segona mà que hi ha.

Es cuinen 11.000 calçots en quatre graelles gegants que ocupen uns 30 m² del parc. Aquesta és ja la sisena edició d’aquesta festa, la qual és considerada “la calçotada popular més gran que es fa a Barcelona”, segons els organitzadors. El menú consta de 10 calçots, salsa, pa i pitet.

Una activitat perquè “la gent trepitgi el Clot”

The Calçot Festival és una iniciativa dels comerços associats a l’Eix Clot, que amb aquesta mena d’activitats volen reivindicar el comerç de proximitat als barris i destacar-ne el valor. Alguns anys ha arribat a aplegar milers de persones.

El president de l’Eix del Clot, Robert Cot, explica que l’objectiu d’aquesta calçotada és “aconseguir que la gent trepitgi el Clot. D’aquest barri mai se’n parla, i som molt importants”. Cot afegeix que els voluntaris que fan calçots pel barri van del 15 als 18 anys, i cap d’ells cobra per la feina que fa. Tot i que ja fa set edicions i sempre acaben els tiquets, el president assegura que “costa molt que la gent del barri s’apunti a aquest tipus d’activitats, ja que el Clot és un barri molt divergent“.

Alguns assistents creuen que aquestes activitats ajuden molt a crear cohesió en el barri. Algunes persones han explicat a betevé que altres anys havien intentat venir sense comprar tiquet i s’havien quedat fora de la calçotada pel gran gruix d’assistents. És per això que molts han decidit comprar-los amb antelació per assegurar-se.