EUROPA BULL al TNC

‘Europa Bull’ és una sàtira gamberra i descarnada sobre Europa i les seves institucions, en què trobem toros, vaques i, sobretot, funcionaris. El títol no deixa de ser un joc de paraules d’aquests que tant li agraden a Jordi Oriol, que és un autèntic malalt del semantisme. I aquest ‘Bull’ tant ens pot remetre a una Europa en ebullició com a la paraula toro en anglès, fent referència al mite fundacional d’Europa, el de Zeus convertit en un brau que segresta i viola una dona fenícia que es deia Europa. Però és clar, si un dels pilars d’aquesta Unió Europea és un mite sobre un segrest i una violació… què podem esperar? Llibertats segrestades i violacions de drets humans, que és el que tenim ara i el que Oriol denuncia amb una sàtira tan divertida que et fa saltar les llàgrimes.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Consulta la resta d’espectacles destacats de la cartellera” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/artic/teatre-barcelona-obres-cartellera/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

XII Premi Quim Masó

L’espectacle arriba al TNC després de guanyar el XII Premi Quim Masó a projectes teatrals. Clarament és el projecte més ambiciós de Jordi Oriol. D’una banda, perquè aconsegueix crear una farsa divertidíssima i alhora demolidora, carregada de mala llet, que reparteix a tort i a dret amb una crítica molt afinada. Però, sobretot, per la posada en escena, que ens recorda moltíssim als espectacles del director suís Christoph Marthaler i que barreja text, música i moviment amb un ritme trepidant, amb situacions que es van succeint, intèrprets que tenen una infinitat de canvis de personatge, de vestuari… I aquí és obligatori subratllar la feina de Carles Pedragosa, que està estel·lar: recordem que, en principi, és músic (no és actor), però aquí, a banda de tocar diversos instruments interpreta una infinitat de papers i desplega una vis còmica impressionant.

Informació de servei

Autoria: Indi Gest
Dramatúrgia i direcció: Jordi Oriol
Intèrprets: Sasha Agranov, Joan Carreras, Anna Hierro, Carles Pedragosa, Karl Stets i Olga Onrubia
Horaris: dimecres i dissabte, a les 19 h. Dijous i divendres, a les 20 h. Diumenges, a les 18 h
Durada: 110 minuts
Espectacle en català