Jerusalem Al Teatre Romea

Una interpretació estratosfèrica de Pere Arquillué. No podíem esperar menys d’aquest Johnny Byron, “El gall”, un personatge immens, gairebé inabastable, una mena de Falstaff contemporani realment fascinant i ple de contradiccions. D’una banda, és un borratxo, un buscabregues i un camell que no té cap mena de mania per vendre als adolescents que l’acompanyen. Però, de l’altra, també és un personatge amb un cor gegant, tendre, que protegeix i que es preocupa genuïnament per aquesta colla d’adolescents. Però per sobre de tot, és un gran narrador, d’aquells que ja saps que et venen la moto, però que hi tenen tanta traça que és un plaer deixar-se entabanar escoltant històries impossibles, com ara que les pedres de Stonehenge les van col·locar uns gegants amics seus. És un d’aquells papers que poden marcar la carrera d’un actor, i Arquillué l’interpreta magistralment.

Julio Manrique dirigeix l’obra magna del britànic Jez Butterworth, convertida ja en un clàssic contemporani. La peça es va estrenar a l’amfiteatre de Montjuïc, va fer-hi tres funcions, i ara fa temporada al Romea, fins passat festes. Oportunitat magnífica per veure aquest muntatge, molt ben dirigit pel Julio, que a estones converteix la posada en escena en una rave (amb una colla de perdedors, consumint tot tipus de substàncies i lliurant-se a l’hedonisme més desbocat), però que també sap fer brillar la poesia del text, aquesta èpica, aquesta dimensió mítica i ancestral que connecta amb una Anglaterra que ja no existeix.

Informació de servei

Autoria: Jez Butterworth
Direcció: Julio Manrique
Intèrprets: Pere Arquillué, Elena Tarrats, Chantal Aimée, David Olivares, Marc Rodríguez, Víctor Pi, Adrián Grösser , Guillem Balart, Anna Castells, Clara de Ramon, Albert Ribalta, Jan Gavilan i Max Sampietro
Horaris: de dimarts a divendres, a les 20 h. Dissabte i diumenge, a les 18.30 h (atenció, els horaris dels dies festius poden veure’s alterats)
Durada: 180 minuts
Espectacle en català