Dilluns dia 8 s’ha reactivat a Ciutat Vella el programa Música al Carrer que promouen Cultura Viva i l’Institut de Cultura. En una primera fase de prova pilot, s’han habilitat 8 dels 18 punts que estan reglats per als músics de carrer al centre de la ciutat.

Dissenyada per iniciar la desescalada, aquesta fase inclou mesures “excepcionals”, com marques a terra per limitar l’espai del públic i tanques per garantir la distància física i protegir el músic, que ha de tocar en solitari (no poden ser duets ni trios). Tant les tanques com la limitació a un solista no acaben d’agradar a tots els músics inscrits en el programa. “A les terrasses s’ajunten 10 persones i jo no puc tocar a dos metres d’un company” comenta amb perplexitat el Paolo.

Sigui perquè era dilluns o per un temps una mica rúfol, en 3 dels 8 espais no hi ha hagut músics. Un dels que sí ho ha fet és el de la Plaça Nova. Allà s’han succeït les actuacions del cantautor manresà d’ascendència francesa Justí Pelat i el pianista britànic Peter ‘Pianolindo’. “S’ha fet un bon disseny. És un primer pas i venim del no-res…No se’ns pot anar l’olla, convé començar amb prudència”, opina el Pianolindo.

Un cop passades les dues setmanes de prova pilot el programa serà revisat i es plantejaran nous passos a seguit, entre els quals recuperar la totalitat dels punts de música al carrer de Ciutat Vella, és a dir, 18.