John Wayne, el rei del western, va deixar les pistoles per venir a Barcelona a rodar la pel·lícula ‘Circus world’. La cinta es va estrenar a Espanya al desembre del 1964 com ‘El fabuloso mundo del circo’.

Estrelles de Hollywood a Barcelona

La pel·lícula, dirigida per Henry Hathaway, era l’última gran producció de la factoria Bronston a Espanya i també va comptar amb amb altres figures de la interpretació de Hollywood, com Claudia Cardinale i Rita Hayworth, tot i que aquesta última no va venir a Barcelona.

El 1963, quan li van confirmar la seva participació a la pel·lícula, John Wayne, conegut com a El Duc’, va venir des dels EUA amb el seu vaixell, un antic dragamines de l’exèrcit, el Wilde Goose. Va arribar l’11 d’agost i va passar l’estiu a la ciutat, fins que  a la tardor es va començar a rodar la pel·lícula. Durant el rodatge va tenir el seu vaixell ancorat al port de Barcelona com a un protagonista més de la pel·lícula.

Un pistoler propietari d’un circ

El paper de John Wayne al film era el d’un genet i pistoler conegut, que era  propietari d’un circ que anava de gira per a Europa. Un accident al port de Barcelona va fer perillar la continuïtat de l’espectacle.

Una de les seqüències més espectaculars del film es va fer durant un mes al Moll de la Fusta, amb més de 600 persones fent de figurants. Es va bolcar un vaixell en desús, El cabo Huertas, per simular un enfonsament.

Ho va explicar Eugeni Osácar, expert en turisme i cinema, en aquest capítol de ‘Va passar aquí’.