Banksy, l’artista urbà més mediàtic, ha tornat a fer viral una de les seves imatges. En aquest cas ha volgut sumar-se a les protestes contra la mort de l’afroamericà George Floyd, assassinat per la policia de Minneapolis el 25 de maig. La imatge mostra un altar amb una foto amb el rostre difuminat d’una persona negra. Al costat, una espelma encesa comença a cremar la bandera dels Estats Units. D’aquesta manera, l’artista britànic vol retre homenatge a George Floyd i denunciar el racisme instaurat en la societat i les institucions nord-americanes.

 

La imatge va acompanyada d’un text molt crític:

Al principi vaig pensar que havia de callar i escoltar la gent negra sobre aquest tema. Però per què hauria de fer-ho? No és el seu problema, és el meu. El sistema està fallant a la gent de color. El sistema blanc. Com una canonada que inunda el pis de les persones que viuen a sota. Aquest sistema defectuós fa la seva vida miserable, però no és la seva feina arreglar-ho. No poden, ningú no els deixarà entrar al pis de dalt. Aquest és un problema blanc i si la gent blanca no l’arregla, algú haurà de pujar i tirar la porta avall.

Fa un mes, Banksy ja va homenatjar els professionals sanitaris a través d’una obra que va penjar al vestíbul d’un hospital de Southampton. S’hi podia veure un nen que deixava de banda superherois com Spiderman o Batman i escollia la seva nova superheroïna per jugar: una infermera.