La Noemí és la doctora de l’Hospital de les Joguines. Arregla trencaclosques, titelles o contes. Aquests són els primers pacients, un dominó que ha perdut una fitxa i la lletra Z d’un abecedari. NOEMÍ BATLLORI, doctora de l’Hospital de les Joguines “Les coses tenen vida més enllà de quan estan trencades, això que fem ara que llencem i comprem, llencem i comprem, educant els nens que les coses trencades i reparades tenen valor i inclús més que quan són noves.” Maquetista de professió, la Noemí va fer una casa de nines per la seva filla Gala i a partir d’aquí, va decidir donar una segona vida a les joguines. NOEMÍ BATLLORI, doctora de l’Hospital de les Joguines “Arran de tenir la Gal·la he anat entrant en el món de la joguina i vaig pensar que les joguines es poden arreglar, hi ha molts nens que no tenen joguines, aquestes joguines que la gent llença i que no les valoren poden fer feliços a molts nens.” Un cop curades les joguines es destinen a entitats d’atenció a la infància. NOEMÍ BATLLORI, doctora de l’Hospital de les Joguines “Jo les arreglo i poso el meu temps, la meva dedicació i entregar-les a algun punt del barri que puguin fer ús d’aquestes joguines, perquè els nens puguin jugar-hi.” La campanya de l’hospital va començar aquest Nadal amb una recollida de joguines. Però, la iniciativa vol continuar durant tot l’any i fer una tasca pedagògica amb les escoles i entitats del barri.

La Noemí és maquetista de professió i aquesta feina li permet poder dedicar-se a altres projectes quan el volum d’encàrrecs baixa. Però ha estat gràcies a la seva filla Gal·la que s’ha endinsat en el món de les joguines. Tot va començar fent una casa de nines de fusta i a partir d’aquí va començar a donar voltes a la idea de l’hospital.

Així sorgeix l’Hospital de les Joguines, en què arregla joguets vells i trencats i els dona un nou ús en diferents entitats socials. De moment, ja han començat a arribar els primers pacients. Són un trencaclosques en forma d’abecedari de fusta que ha perdut la lletra zeta, un dòmino d’animals al qual li falta una fitxa, uns titelles descosits, contes trencats i una llitera que cau. Cada joguina té la seva fitxa d’ingrés amb el diagnòstic.

La campanya de recollida de joguines ha començat aquest Nadal, però es vol allargar durant tot l’any i crear vincles amb entitats i escoles de Gràcia. La idea de la Noemí és fer una tasca pedagògica amb els més petits per treballar els valors del reciclatge i la recuperació dels objectes. Explica que vol transmetre la idea que les coses tenen vida més enllà de quan es trenquen, per això canviar l’equació de comprar i llençar. De fet, explica que normalment les campanyes de recollida demanen joguines noves en bon estat, ella vol el contrari, que es doni valor a aquells jocs que s’han malmès.

Encara hi ha pocs pacients a l’Hospital de les Joguines, al carrer de la Virtut, número 14, però ja ha començat a donar una segona vida a jocs i joguines que acabarien a la brossa.