L’electrònica desbordant de Playback Maracas es desplega amb tots els seus matisos i potencial en aquest concert que betevé us ofereix en exclusiva. Àlex Pérez i Eloi Martínez presenten el seu projecte al costat de la The Electronic Moon Orchestra, liderada per Julián Álvarez i amb qui han enregistrat el seu primer disc, el 20 de setembre del 2019 a la plaça dels Àngels, dins la programació del BAM, el Barcelona Acció Musical, de les Festes de la Mercè.  

Els temes del primer treball de Playback Maracas conformen, mimèticament, el repertori d’aquesta actuació, però prenen una nova dimensió en el directe, en un espectacle coral que integra música, llum i color. Els loops, sintetitzadors i lletres de so robotitzat que caracteritzen aquest duet amb múltiples veus, es combinen aquí harmònicament amb els instruments i arranjaments d’una formació orquestral. El resultat, una atmosfera hipnòtica i immersiva, rica en detalls, que embolcalla el públic i l’empeny a ballar i a transitar per un relat sonorament orgànic.

 

 

‘Intro’, ‘Buenas noches’, ‘Salami’, ‘Las Palmas’, ‘Moohn’, ‘Cabesa’, ‘New year’, ‘La verdad’ i ‘Welcome Latino Alien’, culminada amb la seva també popular versió de ‘Nightcall’ del francès Kavinsky, conformen la carta de presentació de la fructífera simbiosi de Playback Maracas amb la The Electronic Moon Orchestra.

Poc abans del concert, Àlex Pérez i Eloi Martínez explicaven al programa ‘Àrtic’ la seva experiència en altres bandes, musicalment molt allunyades de l’electrònica, i com va ser arran de col·laborar en unes composicions per a publicitat que van començar a experimentar amb sintetitzadors. Precisament en una d’aquestes sessions de treball, en què Martínez tocava una maraca i simulava fer-ho en un teclat amb so pregravat, va sorgir el nom de Playback Maracas. Era l’inici d’un projecte que mesos després del seu naixement, el 2017, ja va estar present en dos dels festivals més importants de la ciutat, el Sónar i el Primavera Sound, amb una proposta que també van portar al plató del ‘Feeel’