Fins a final d’aquest mes de gener, es pot votar entre 60 obres d’art local a través d’una plataforma en línia. “Art seen in BCN 2019” ha recollit les propostes que es van exposar durant l’any passat als espais d’art de la ciutat, com museus, galeries d’art o centres cívics. L’objectiu de la proposta és acostar l’art que es fa a l’àrea metropolitana al públic.

Votació entre 60 obres d’art local

M’agrada o no m’agrada, aquest és el mecanisme per valorar les propostes artístiques, seguint el mètode d’algunes aplicacions de cites. Amb aquesta iniciativa, els organitzadors volen acostar l’art al públic. Més que establir un rànquing, l’objectiu és donar a conèixer la creativitat de la ciutat. “Portar una mica l’art a l’àmbit digital i descobrir-lo a un públic que normalment no acostuma a anar als espais d’art”, explica Eva Michalcakova, d’Artlocals.

Creuar públics de museus i petites galeries

A través d’aquesta proposta, Artlocals i Opening Barcelona busquen creuar públics de grans museus i petites galeries i posar en un mateix nivell totes les obres. És el cas de Fabrizio Contarino, un artista amb taller i galeria a Gràcia, Espai Souvenir, que va exposar l’any passat i ara la seva obra, ‘Smoke signals’, és una de les opcions que es poden votar a “Art seen in BCN 2019”. El Fabrizio explica que la seva sèrie de cinc imatges digitals “tracten de la urgència de les migracions al Mediterrani i aquests núvols taronges són el que es dispara des del mar per cridar l’atenció”.

Fer de pont entre diferents disciplines

A la plataforma s’han recollit diferents àmbits artístics. La Carla Ledermann d’Artlocals diu que han buscat “la transversalitat amb diferents disciplines com la fotografia, l’art urbà, la pintura o l’escultura”, ja que la selecció de les 60 obres vol ser una imatge de l’expressió creativa de la ciutat durant l’any 2019 i que entre elles es nodreixin.

La iniciativa té el suport de Poblenou Urban District, A-FAD, Gremi de Galeries d’Art de Catalunya, Young Gallery Weekend i Districte Cultural de l’Hospitalet. Ara, està oberta la votació fins a final de mes, les 15 guanyadores es podran veure en una galeria virtual durant tot el 2020.