Joan Garriga defensa des del juny del 2019 nou projecte musical. Es diu Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic i l’ha presentat a La [2] d’Apolo. Fins ara ha enregistrat un EP, “Nocturns de vetlla i revetlla“, que tindrà continuïtat a l’abril amb un LP, encara sense títol.

El “mariatxi” de Joan Garriga és prim: l’acompanyen només Marià Roch al baix, Rambo a la bateria i Majid Fahem, habitual de Manu Chao, a la guitarra espanyola (i pedals que donen altres sonoritats). “Al destil·lar-ho i fer-ho més minimalista l’acordió guanya protagonisme i sona més a música ‘norteña’, però tampoc és diferent de La Troba”, comentava Garriga.  ‘Nocturn’ és potser un tema que il·lustra bé aquests aires de “mariatxi” i una de les cançons de l’EP.

Nocturns de vetlla i revetlla

“Nocturns de vetlla i revetlla” conté també ‘Ai on va l’à’, ‘Rumba’ i ‘Ballem’, que han sonat a La [2] d’Apolo. Una festa de “rúmbia” (nom que ha posat Garriga a la barreja de rumba amb altres sonoritats llatines), en què no han mancat temes de Dusminguet (‘Rumbeta bona’, per exemple) i La Troba (‘Petit rumbero’, per exemple). També sis cançons que, en principi, formaran part del futur LP del Mariatxi.

Sobre la continuïtat de La Troba Kung-Fú, Joan Garriga clarifica: “La Troba està aparcada a port, no enterrada. Fem concerts quan cal. Però volia tirar endavant un projecte més petit i més portable que La Troba Kung-Fú”.