L’enterrament del director de cinema barceloní Ventura Pons se celebra aquest dijous al migdia al Tanatori de les Corts. Pons va morir aquest dilluns, 8 de gener, als 78 anys. Al funeral hi han assistit diverses personalitats polítiques i del món de la cultura i el cinema. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha afirmat que la mort del cineasta “és un gran pèrdua” i ha anunciat que l’homenatge al director serà dilluns, 15 de gener, a la Filmoteca de Catalunya.

La presidenta de l’Acadèmia del Cinema en Català, Judith Colell, ha destacat a l’entrada del funeral que Ventura Pons “va fer molt pel cinema en català”. “Hem de recordar que ell va ser dels primers que no va tenir por en rodar en català. Tenia una gran connexió amb el públic i va ser l’inventor de la comèdia catalana dels anys 80”, ha reblat.

Al funeral també hi ha acudit el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Xavier Marcé, i companys de professió de Pons com ara Sergi Berbel, Mario Gas i Isona Passola.

Una llarga carrera cinematogràfica

L’artista va dirigir una trentena de pel·lícules i una desena d’obres teatrals, i va ser el cineasta més prolífic en llengua catalana. També va adaptar textos d’autors contemporanis com Quim Monzó, Josep Maria Benet i Jornet, Sergi Belbel, Lluís-Anton Baulenas, Jordi Puntí, Ferran Torrent i Lluïsa Cunillé.

Pel·lícules ambientades a Barcelona

Moltes de les seves pel·lícules van ser ambientades a Barcelona i rodades originalment en català: ‘El perquè de tot plegat’, ‘Carícies’, ‘Amor idiota’ i ‘Amic/amat’. Va ser al 2019 que va signar la seva darrera obra, ‘Be happy!’, un film musical amb creacions de Lluís Llach i Maria del Mar Bonet.

Pons va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi, el Premi Nacional de Cinema i el Gaudí d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català.

D’entre la seva trajectòria, també destaca que va ser l’impulsor de la reobertura dels cines Texas el 2014.