L’emblemàtic cinema Comèdia, al passeig de Gràcia, tancarà aquest diumenge, 14 de gener, després de més de 60 anys. Era la resistència en un passeig que els últims anys s’han fet seu les grans cadenes de moda.

Barcelona va perdent sales. De fet, en els últims 14 anys s’han tancat set cinemes del centre de la ciutat. N’ha parlat al ‘bàsics’ el periodista de cinema Pere Vall, que ha explicat la seva vinculació amb aquesta sala: “Jo vaig treballar al Comèdia repartint publicitat. Forma part de la meva vida, dels meus inicis professionals“. Ha volgut reivindicar que al Comèdia es podia trobar varietat de propostes i això el feia un cinema molt interessant.

El grup empresarial Yelmo Cines ha explicat que el tancament es produeix perquè el contracte de gestió de les sales “ha arribat al final”. Ara, la propietat de l’immoble que acull les sales ha comunicat que llogarà el local a “aquell operador que ofereixi una activitat de major valor afegit a la ciutat i un compromís a llarg termini amb l’explotació de l’espai”. 

Amb l’anunci del tancament del Comèdia, només quedaran dues sales al cor de la ciutat: l’Aribau Cinema, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample, i el Renoir Floridablanca, al barri de Sant Antoni.