La vetlla amb les restes del cineasta Ventura Pons, mort aquest dilluns a Barcelona als 78 anys, s’ha obert aquest dimecres a les 18 h al Tanatori de les Corts de Barcelona. La vetlla estarà oberta fins a les 12 h d’aquest dijous, quan se celebrarà el funeral en memòria del director català.

A primera hora només la família acompanyava el director, però al llarg de la tarda hi han anat arribant personalitats del món cultural i polític, com el president Pere Aragonès.

Aragonès ha destacat que Ventura Pons ha estat un dels grans noms de la història del cinema català. “Sense ell no s’entendria la popularització del cinema en català. Ha estat una persona compromesa amb la llengua, la cultura i la llibertat del nostre poble“, ha dit el president.

Tampoc no han faltat al comiat amics i companys del director barceloní, que s’hi han acostat a donar l’últim adeu a Pons. L’actor i director Roger Pera s’ha mostrat molt tocat per la pèrdua del director, i és que la família Pera hi tenia una relació molt estreta: “Havíem passat molts estius junts a Cadaqués, el pare havia començat amb ell a l’Institut del Teatre, jo hi havia treballat. Estem tocats, no ens ho esperàvem”.