(ACN) El tenor mexicà Javier Camarena ha donat el tret de sortida aquest dimecres al Palau de la Música Catalana a la gira de presentació del disc ‘Sogno Tosti songs’. Acompanyat del seu pianista habitual, Ángel Rodríguez, Camarena ha convidat el públic a un viatge a l’obra del compositor romàntic italià Francesco Paolo Tosti.

El tenor ha presentat un programa amb peces “exigents” que requereixen un destacat treball de línia vocal. El concert ha arrencat amb les ‘Quattro canzoni d’Amaranta’, de Tosti, i ha continuat amb peces com ‘Malia’, ‘Sogno’, ‘L’ultima canzone’, ‘Luna d’estate’ o ‘Marechiare’. La gira a l’estat continuarà amb concerts a Girona, València, Saragossa, Oviedo i Sevilla.

Selecció de temes poc coneguts

En una roda de premsa al Palau de la Música Catalana el dia abans del concert, Camarena ha aplaudit tornar a la sala modernista amb temes poc coneguts d’un dels compositors més prolífics. El mexicà ha reivindicat que el treball de Tosti hauria de ser “d’obligat coneixement per a tots els tenors” i ha apuntat que té peces que esdevenen àries d’òpera.

També ha subratllat que el repertori de Tosti inclou peces “diverses” que són “exigents”. “El que predomina és la línia de cant, la melodia”, ha exposat durant la roda de premsa. A banda de mostrar la “bellesa”, “complicacions” i les necessitats tècniques de les obres més conegudes de Tosti, per Camarena una de les prioritats de la revisió que ha presentat ha estat donar a conèixer la història de l’italià i descobrir com va ser un gran mestre de cant i un gran tenor reconegut pel propi Giuseppe Verdi.

Segona actuació al Palau de la Música

El tenor mexicà ha tornat al Palau després d’haver debutat el gener del 2021 en plena pandèmia de la covid-19. En aquella ocasió, va oferir cançons i àries d’òpera italiana i francesa així com cançons i boleros populars d’Hispanoamèrica.