Al principi del carrer de Joan Blanques, a tocar de la travessera de Gràcia, hi ha un arbre que crida l’atenció als vianants. És el més petit de la via però els veïns d’aquest carrer l’han convertit en el més vistós. Cada mes d’agost per la Festa Major de Gràcia la Comissió de Festes Joan Blanques de Baix de Tot decora el carrer i a l’hora de desmuntar els guarniments en acabar la festa, van voler mantenir els de l’arbre.

Un arbre de flors i fruits amb material reciclat

Els veïns tenen el costum de guarnir aquest arbre per la festa major, sempre que la temàtica que han triat ho permeti, perquè troben que si no queda molt pobre, i així aconsegueixen donar-hi color i visibilitat. Aquesta vegada a les branques hi han afegit un bon nombre de flors i fulles fetes amb cartró d’oueres i pintades de colors vius. També hi han col·locat fruita feta amb els culs de les ampolles de plàstic.

Arbre Joan Blanques guarnit tot l'any
És com si tinguéssim un cartell que diu: ‘Estem treballant per a vosaltres tot l’any’, perquè la feina no és només a l’estiu, quan es fa la festa
Teresa Sánchez, carrer de Joan Blanques de Baix de Tot

La comissió del carrer explica que no és el primer any que passada la festa deixen algun element del decorat, però “és la primera vegada que queda tan ben integrat”, afegeix Carla Carbonell. A més, segons una altra integrant de la comissió, Teresa Sánchez, aquesta iniciativa, que va néixer de manera espontània, ha esdevingut un símbol de la feina que fan, que va més enllà de l’agost, ja que dura tot l’any.