Un cop acabada la Festa Major de Gràcia, arriba el moment de desmuntar les decoracions que durant els set dies de celebració han guarnit els carrers participants en el concurs de guarniments. Una part dels decorats es guarden com a record o per a futures celebracions. “Hi ha persones que en demanen una part, després ho donem per Carnestoltes i el que no, es llença, el que més malmès estigui” explica l’Anna Llopis, del carrer de Jesús, mentre recull el decorat inspirat en el món dels somnis. Reconeix que, després de treballar en els decorats durant mesos, “costa muntar-ho i després desmuntar sap un greu… fa pena”.

Una altra part dels decorats també es llença, sobretot si és gran o “si l’hem pintat molt, si l’hem tallat o té una forma específica”, afegeix la Claudia Solís, presidenta de la Comissió de Festes del carrer de Tordera-Progrés.

Però també hi ha una petita part del decorat que es ven. És el cas del carrer de Tordera o el de la Llibertat, guanyador del concurs de guarniments d’aquest any, que ha posat a la venda els gira-sols, els conills, les gallines i les oques del seu guarniment inspirat en el món rural. Els porquets, però, sel’s guardaran.