Joan Margarit

Aquest dijous s’han fet públics els primers noms dels participants de la 45a Fira Internacional del Llibre de Buenos Aires 2019, que se celebrarà del 25 de abril al 13 de maig del 2019 i en què Barcelona serà la ciutat convidada. El director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, ha anunciat que a Buenos Aires “es farà un gran desembarcament d’un mínim de 35 autors en català i castellà, tot i que s’està treballant amb el món editorial perquè la xifra sigui encara més elevada”.

Un dels noms destacats és el del poeta Joan Margarit, que participarà al festival de poesia de la fira. A més, el guionista de la sèrie Merlí, Hèctor Lozano, presentarà la seva última novel·la, “Quan érem peripatètics”. En l’apartat musical destaca la confirmació de la cantant Sílvia Pérez Cruz, que oferirà el concert de la Nit de la Fira.

La fira literària de Buenos Aires és una de les més importants entre les de parla hispana i cada any reuneix més d’un milió de visitants. En aquest sentit, el director de sectors culturals de l’Institut de Cultura de Barcelona, Esteve Caramés, ha afirmat que la invitació al festival “confirma la rellevància literària de Barcelona com a Ciutat de la Literatura per la UNESCO”. Caramés també ha assenyalat que Buenos Aires i Barcelona “tenen una mateixa forma d’entendre i viure la pròpia riquesa cultural”.