Vestits de vermell o de negre, o combinant tots dos colors, i amb motius del Pare Noel. La indumentària i els colors han tenyit una festa que la comunitat hindú sindhi de Barcelona ha organitzat a petició dels més menuts. “Volen celebrar el Nadal, tal com veuen que ho celebren aquí“, explica la Tamanna Phagnani, una de les organitzadores de la celebració. A més, afegeix que “nosaltres vivim aquí, i res millor que adaptar-nos a les celebracions dels nostre veïns i amics“. De fet, els infants —que han estat els protagonistes d’aquest àpat de Nadal— han explicat que aquesta festa els agrada “perquè ve el Pare Noel”, expliquen, o “perquè veiem amics amb qui no coincidim a l’escola, i hi juguem, i hi parlem”.

Fusió cultural a taula

Tractant-se d’un àpat nadalenc, podríem pensar que aquest dilluns, el menú seria sopa de galets, escudella i carn d’olla, però no. Aquí, la tradició d’origen ha pesat més, i s’han servit plats típics de la gastronomia hindú. Per exemple, hem vist rotllets de khandvi, croquetes de patata, amanida de cigrons amb iogurt o crestes de llenties —com a entrants—, per seguir després amb un dels plats estrella: el pollastre massala. Aquest Sant Esteve, però, de la cuina se n’han encarregat al restaurant, on per cert, no hi hem vist cap home assegut a taula. La Tamanna Phagnani ha estat molt clara per desfer aquest dubte: “Homes no n’hi ha perquè estan treballant a les botigues. Per això totes les dones sindhi som aquí per celebrar aquesta festa”.

La visita del Pare Noel ha fet aixecar de les cadires els més petits, que no s’han quedat sense regal; i una estona més tard, han estat les mares i les germanes grans d’alguns dels infants les que s’han deixat endur pels ritmes de les cançons que són la banda sonora del cinema de Bollywood.