La família del Carles ja té com a tradició venir al teatre per Nadal. CARLES LUCAS "El teatre és una de les activitats més importants culturals i el Nadal és un dia dels més importants, per tant, té sentit ajuntar-ho tot. Així també ens aixequem de la taula!" I no són els únics... avui a La Villarroel gairebé han exhaurit les entrades. DAVID SALINAS "Estàvem amb la família a casa i hem decidit anar al teatre junts. Sobretot perquè aquests dies mengem molt i així venim caminant." Tot i els àpats abundants, l'activitat del bar del teatre no ha parat, però han venut poc menjar. OCTAVI BRULL, cambrer "Normalment fem entrepans, però avui hem dit que millor no fer-ne. La gent sobretot demana cava." La funció del dia de Nadal comença una hora i mitja més tard del que és habitual, així la gent pot fer sobretaula i els actors tenen una mica més de temps per pair el dinar abans de sortir a escena. DAVID SELVAS, actor "Fa més mandra... costa més perquè has menjat molt, has begut i fa més mandra. Però també té coses bones, si estàs fart de fer sobretaula pots marxar." XAVI LLEIDA, cap de sala de La Villarroel "També són dies agraïts perquè vénen moltes famílies, l'únic que hem de dinar una mica menys." Les festes de Nadal són una de les èpoques de l'any amb més activitat cultural i els teatres són uns dels principals beneficiats, per això no fan vacances. Encara queden dies de festa i escenaris que funcionen a ple rendiment, fins i tot, per cap d'any,

A La Villarroel quasi han exhaurit les entrades per al dia de Nadal. Amb els anys anar al teatre s’ha convertit en una activitat que molts fan servir per allargar les activitats en família després de dinar. La pitjor part se l’emporten els actors que han de sortir a l’escenari amb la panxa plena. L’actor David Selvas, que aquests dies està interpretant ‘La treva’, reconeix que “fa més mandra… costa més perquè has menjat molt, has begut”, però també explica que alhora “també té coses bones, si estàs fart de la sobretaula pots marxar”.

Normalment les sales adapten els horaris per deixar més marge als treballadors i també al públic per als dinars de Nadal. En el cas de La Villarroel, allarguen l’hora de començament de la funció una hora i mitja. Segons el cap de sala de La Villarroel, Xavi Lleida, l’ambient familiar és un al·licient per obrir, perquè, diu, és un públic molt agraït.

Quan són dies de Nadal o Sant Esteve també ho noten els bars dels teatres, perquè la gent està tan tipa que no demana pràcticament res per menjar.