Arriben just a temps per passar el Sant Esteve a Barcelona. Tenen una part de la família a Palma i l'altra aquí i han fet mans i mànigues per poder compartir les festes amb tothom. LLUÍS IBAÑEZ "Hem de calcular el temps que passem amb cada família. El 25 vam estar a Mallorca i ara corrents cap aquí." L'Ariadna, en canvi, només ha pogut fer una visita exprés a casa. ARIADNA ANGUERA "Vaig venir 24 al vespre, he estat 25 i ja marxo perquè treballo. Són dies intensos i passa molt ràpid i és estrany marxar ara que la família encara està de celebració." De fet, del 23 de desembre fins al 8 de gener, l'aeroport del Prat registrarà més de 11.500 operacions i també retrobaments. ZHORA SALMI "Passem una part de les festes aquí i ara anirem a Brussel·les amb la meva germana, que no ha pogut venir per Nadal." Però també n'hi ha que aprofiten per marxar de vacances. El Marc i els seus amics faran una ruta pel Marroc. MARC CHICO "Ens ho hem combinat així perquè tots treballem i gairebé ningú celebrava el Sant Esteve i així podem marxar avui." Avui hi ha previstes més de 750 operacions entre arribades i sortides, però el dia de més activitat serà el 30, just abans de la nit de Cap d'Any.

L’aeroport del Prat és un nucli de molta activitat durant aquests dies. Entre el 23 de desembre i el 8 de gener hi haurà 11.652 operacions entre arribades i sortides. El dia de Sant Esteve es registraran 763 moviments. Alguns, com l’Ariadna Anguera, han de tornar a la feina i no podran fer l’últim àpat de les festes: “Es fa estrany marxar avui que encara és festa i que la família s’ajunta per celebrar-ho”.

Moltes famílies s’han d’estructurar el calendari de les vacances per poder celebrar les festes amb tots els membres. És el cas del Lluís Ibañez: “Tenim una part de família a Palma i una altra aquí i el 25 el vam passar a Mallorca i ara corrents per Sant Esteve”. En canvi, d’altres aprofiten per marxar de vacances durant aquesta setmana i, així, passar la nit de Cap d’Any en un altre país.