Una sopa de ceba caramelitzada amb galets, ou escumat i formatge gratinat. O canelons de bolets. Són els plats típics de Nadal i Sant Esteve, però menys copiosos i per a vegetarians. SUSANA SUNÇAIS, encarregada del restaurant Biocenter "Fem un menú molt de producte de temporada i variat, que hi hagi una mica de tot. L'important que volem és que la gent se senti a gust, com a casa. Com menjarien a casa." Al restaurant Biocenter, del carrer de Pintor Fortuny, han decidit obrir el dia 24 i el 26 i ja tenen gairebé ple. És l'opció que trien alguns per evitar excessos durant aquests dies. També es pot optar per fer més saludables els àpats tradicionals. ANNA BACH, vocal d'Alimentació del Col·legi de Farmacèutics "Equilibrar els menús: és a dir si hi ha un primer plat que és molt pesat, d'alguna manera equilibrar-lo amb un segon més lleuger. O al revés. Moderar a nivell de quantitats el que mengem, però també és les begudes. Evitar les begudes gasoses i moderar-ne les alcohòliques i prendre-les durant els àpats." L'experta adverteix que cada català es pot engreixar tres quilos només amb els àpats de Nadal i Sant Esteve. I que aquests dos dies es pot arribar a menjar la quantitat d'una setmana. Una bona mesura per compensar en aquestes dates és, també, sortir a caminar.

Nadal i Sant Esteve són dies de menjar molt. Es calcula que cada català es pot engreixar tres quilos amb els àpats d’aquests dos dies. Per això, els experts recomanen equilibrar els menús. Si es fa un plat pesat, intentar que el següent sigui més lleuger o moderar les quantitats que es mengen. Alhora cal vigilar amb les begudes gasoses i moderar les alcohòliques.