La darrera planta del Palau Güell de Barcelona acull l’exposició “Jujol, l’arquitectura del color”, que repassa la vida i obra de l’artista. La mostra es divideix en diferents apartats que tracten alguns dels temes més destacats de Josep Maria Jujol, com la relació amb Gaudí.

L’exposició s’emmarca en l’Any Jujol 140

Fa 140 anys del naixement de l’arquitecte, dissenyador i pintor, i per això s’ha creat l’Any Jujol 140, “un moviment artístic, cultural i social per difondre la figura de Josep Maria Jujol”. En aquest sentit diverses personalitats actuals, com l’escriptora Pilarín Bayés; la directora del 48h Open House BCN, Elisenda Bonet, o l’escriptor i productor Luis Campo Vidal, col·laboren en aquest homenatge.

Sant Joan Despí, ciutat de referència

Sant Joan Despí acull un dels llegats més importants de Jujol. És l’indret on la petjada de l’artista ha estat més important. La Torre de la Creu va ser la primera obra de l’artista, i Can Negre és un dels símbols jujolians per excel·lència. Era una masia que es va transformar en casa d’estiueig i actualment és un centre cultural.