Una quarantena de joves del Conservatori d’Art i Música de la ciutat xinesa de Yinchuan, a prop de Mongòlia, han fet concerts aquests dies als jardins del Museu Marítim de Barcelona i a la plaça Major del Poble Espanyol. Amb el suport de la Xarxa de Turisme Creatiu, el grup ha triat Barcelona per fer-hi una estada, en què han compaginat visites turístiques i actuacions.

El concert d’aquest dissabte als jardins del Museu Marítim ha estat del tot excepcional. Els joves músics hi han interpretat un repertori molt variat, amb instruments tradicionals, cant coral i teatre gestual. Tot per convidar el públic a endinsar-se dins del ric univers cultural xinès.

Barcelona és pionera en la promoció del turisme creatiu, una forma de viatjar que convida el turista a realitzar activitats artístiques durant l’estada. Des d’aquí s’ha impulsat la creació de la Creative Tourism Network. Els artistes que hi participen tenen l’oportunitat d’exhibir el seu art a l’estranger i, a més, intercanviar experiències amb altres creadors locals.