Aquesta gran figura del carrer del Progrés ha estat una de les més fotografiades. El retorn a l'era dels dinosaures sembla que ha estat una decoració molt encertada, segons els visitants. LLUIS BRU "M'ha agradat molt, tant que avui hem vist la pel·lícula de Jurassic Park abans de venir i ens hem ambientat. Jo repartiria petons i abraçades a tots els carrers perquè estan tots molt bé." Al carrer de Berga també han apostat pels animals. En aquest cas, però, han construït una selva que, durant la primera nit, ja ha perdut algun dels components. Però això no abaixa els ànims encara que, al carrer, no s'acaben de veure guanyadors després d'obtenir el 8è lloc l'any passat. SERGIO VARELA "Ganadores no, solo con que la gente reconozca el trabajo hay suficiente." Un dels carrers més impactants, però, és Mozart. En aquest cas el guarniment es basa en objectes voladors i globus aerostàtics. Tots fets amb materials ben diversos. MARTA BENET "Hem reutilitzat llaunes de tomàquet d'aquestes grans que fan servir als restaurants, i hem restaurat persianes de les que tenim aquí en moltes cases." I així és com s'espavilen la majoria dels carrers, com aquest. A Fraternitat de Baix aquesta vegada hi han instal·lat una granja que també ha agradat molt. PURI BLANCA "Després de veure tots els carrers, n'hi ha uns quants per aquí que m'agraden molt més que Verdi." Aquest any sembla que la temàtica marítima de l'etern guanyador no ha acabat de convèncer. ALBERT MARCÉ "Suposo que opta a premi segur, però sembla que aquest any han retallat el pressupost i han fet el que han pogut." Caldrà esperar demà a la tarda per conèixer la decisió del jurat.

El carrer de Verdi s’ha submergit al fons del mar. Bancs de peixos de colors vius neden sobre els caps dels graciencs que hi passen. Els veïns han apostat per aquesta temàtica tan refrescant per mantenir la primera posició que van aconseguir en el concurs de l’any passat.

Durant els darrers anys, el carrer de Mozart ha creat un estil propi a l’hora de fer els guarniments. Les decoracions “mozartianes” acostumen a ser molt imaginatives i hi predomina la fusta i elements que li donen un toc “vintage”. Enguany, s’han enlairat en globus aerostàtics.

Al carrer de Puigmartí també miren amunt, però en comptes de globus pugen a una nau espacial per arribar a la Lluna. Potser el coet arriba a la dimensió desconeguda del carrer de la Perla.

Després de guanyar l’edició de 2011 i de mantenir-se al podi l’any passat, el carrer de la Fraternitat de Baix s’ha converit en una granja. No hi falta detall: les gallines ponedores, les ovelles i l’espantaocells.

Els Castellers de la Vila de Gràcia han volgut representar amb llaminadures el “moment dolç” pel que passen com a colla. Els núvols de sucre, els caramels i les piruletes que omplen la plaça de la Vila fan caure la baba als més llaminers.

Un any més, el guarniment del carrer del Progrés incorpora una font. Aquest cop, es tracta d’un llac de l’època juràssica. Això sí, algunes espècies són tan altes que treuen el cap per sobre del decorat. També hi ha un rèptil de grans dimensions al carrer de la Llibertat. Es tracta del drac que espera als visitants de la mina encantada.

Al carrer de Joan Blanques, les lletres són les protagonistes. A Baix de tot, expliquen la història de l’escriptura des de les inscripcions i els jeroglífics fins als missatges de text del segle XXI. Una mica més amunt, s’ha instal·lat una impremta.

Els més aventurers poden endinsar-se a la selva del carrer de Berga. La fauna, encara que sembli temible, és ben inofensiva. Fixeu-vos en les serps fetes de ganxet. Si no voleu viatjar tan lluny, els veïns de la placeta de Sant Miquel i el carrer de Luis Antúnez conviden els visitants a passejar pels carrers de Venècia.

Les tires còmiques de Mafalda han fet riure a moltes generacions. El personatge més conegut de Quino i els seus amics omplen el carrer de Ciudad Real.

Al carrer de la Fraternitat de Dalt descobrireu el secret de com es fabriquen els guarniments. Després de la llarga passejada, els visitants es poden refugiar del sol sota els paraigües del carrer de Tordera. Per acabar, es pot continuar la festa a l’envelat de la plaça de Rovira i Trias.