MONTSE COLOMÉ, sòcia fundadora de La Caldera "És l'última festa major, ja fa quatre anys que fem, per exemple, l'espai de la dansa a la festa major i avui sabem que ja és la última i llavors fa una mica de cosa. També és l'últim curs que fem, que ara estem fent un curs internacional, i bé tot es l'últim i llavors et quedes una mica així tristot." ALEXIS EUPIERRE, director artístic de La Caldera "Pensem que és molt important que aquests projectes estiguin molt arrelats en el barri on són, i, per tant, Les Corts és un barri diferent, haurem d'estudiar quines en són les mancances, quines en són les necessitats i intentarem ajustar i crear un nou projecte per a aquest nou barri."

La venda de l’edifici a un altre propietari ha precipitat la marxa de La Caldera dels locals que sempre havien ocupat al carrer del Torrent d’en Vidalet. La continuïtat del projecte en aquest espai era impossible per les denúncies repetides d’un veí. Els ballarins de La Caldera fa mesos que ja no dansen als pisos superiors i a finals d’agost hauran de deixar també lliure la planta baixa.

Durant els propers mesos, La Caldera es traslladarà a Les Corts, on preveuen fer servir la meitat de l’espai que va deixar lliure l’antic cinema Renoir quan va tancar. El director artístic de La Caldera, Alexis Eupierre, subratlla que això comportarà adaptar-hi una mica el projecte, perquè sempre han treballat en relació amb el barri que els envoltava, que des que van nèixer havia estat Gràcia.

Amb una barreja de nostàlgia i de ganes de començar el nou projecte a Les Corts, els socis i amics de La Caldera gaudeixen aquests dies de la darrera Festa Major de Gràcia que viuran de forma activa, participant-hi com a entitat. Hi organitzen un espai de dansa, i alhora, en el que fins ara ha estat el seu local, fan les darreres sessions d’un curs internacional de dansa. El sopar de comiat, ahir divendres, va ser un pas més de l’adéu a Gràcia per traslladar-se al seu nou barri, Les Corts.